Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2024
   
Text Size

Αναζήτηση

Ασφάλιση Αεραθλητών και Σχολών Εκμάθησης Α/Π

H Ασφάλιση για αστική ευθύνη έναντι τρίτων σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς είναι υποχρεωτική:

  • για όλους όσους ξεκινούν την εκπαίδευση στις σχολές εκμάθησης
  • για όσους αθλητές συμμετέχουν σε αγώνες του προγράμματος της ΕΛΑΟ -Πρωτάθλημα , Αγώνες Λίγκας ,Περιφερειακοί και Ετήσιος Διαδικτυακός Αγώνας.
  • για όσους παίρνουν μέρος σε εξετάσεις για απόκτηση -αναβάθμιση διπλωμάτων

Η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία η ΕΛΑΟ έχει ομαδικό ασφαλιστήριο για τους αεραθλητές είναι η Interlife Ασφαλιστική. Αντίγραφο του τρέχοντος  ασφαλιστηρίου συμβολαίου βρίσκεται στο site της ΕΛΑΟ

Επιπλέον οι αναγνωρισμένες από την ΕΛΑΟ σχολές εκμάθησης Α/Π είναι υποχρεωτικό να ασφαλίζονται για τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εκπαίδευση και συμμετοχή σε εξετάσεις των νέων χειριστών και να φροντίζουν για την ασφάλιση των εκπαιδευομένων τους.

Η ΕΛΑΟ για την κάλυψη αστικής ευθύνης αθλητών -μελών της έχει συνάψει Ομαδικό Ασφαλιστήριο με την INTERLIFE όπου οι αθλητές των σωματείων της ΕΛΑΟ μπορούν να ασφαλίζονται σε ετήσια βάση για την κάλυψη σε εξετάσεις, αγώνες, προπονήσεις και εκπαίδευση κάθε επιπέδου.

Το συμβόλαιο του 2024-2025 είναι 12ηνο  και λήγει 22/5/2024

Το κόστος ανά αθλητή είναι 20 €.

Τα  σωματεία ενημερώνουν τους αθλητές τους και καταρτίζουν συγκεντρωτικό πίνακα τον οποίο αποστέλλουν στην ΕΑΠ/ ΕΛΑΟ μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης των αντίστοιχων ασφάλιστρων στον λογαριασμό της ΕΛΑΟ

Κάθε σωματείο ασφαλίζει τους αθλητές του και αποστέλλει στην ΕΑΠ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

-την κατάσταση-έντυπο δήλωσης των ασφαλιζομένων αθλητών του και

- το  αποδεικτικό της κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί σύμφωνα με την κατάσταση που θα υποβληθεί

Η κατάθεση γίνεται  στον λογαριασμό της ΕΛΑΟ, στην ALPHA BANK 23500-200-200-3256 (ΙΒΑΝ είναι GR74-0140-2350-2350-0200-2003-256).

Στην κατάθεση, σαν αιτιολογία θα πρέπει να αναφέρεται “Όνομα Σωματείου-Ασφάλιση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς”.

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Το Ασφαλιστήριο του 2023-24 μπορείτε να δείτε εδώ

Όροι -Εξαιρέσεις  εδώ

Σε περίπτωση συμβάντος η δήλωσή του γίνεται μέσω του σωματείου του αθλητή και της ΕΛΑΟ


AXA Αυστρίας
http://www.flugschulen.at/axa/english/index.html
Η ΕΛΑΟ προκειμένου να έχουν οι αναγνωρισμένες σχολές την δυνατότητα να καλύπτουν όλες τις ασφαλιστικές τους ανάγκες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και τις απαιτήσεις λειτουργίας τους, αλλά και οι αεραθλητές να ασφαλίζονται για ταξίδια, αγώνες στο εξωτερικό, προσωπικά ατυχήματα, επαναπατρισμό κτλ, έχει συνεργαστεί με την εξειδικευμένη σε κάθε είδους αεροπορικές/ αεραθλητικές ασφαλίσεις ,AXA, ώστε οι Έλληνες αεραθλητές και οι σχολές να μπορούν να λαμβάνουν την έκπτωση που η εταιρία παρέχει σε μέλη Εθνικών Ομοσπονδιών -μέλη FAI.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προσφερόμενες παροχές και καλύψεις και να επιλέξουν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους. Στην σχετική φόρμα ασφάλισης που θα υποβάλλουν στην ΑΧΑ θα δηλώνουν το/τα αλεξίπτωτο/α που θα χρησιμοποιούν - μπορούν να δηλωθούν μέχρι 3 αλεξίπτωτα για χρήση από τον ασφαλισμένο.

Στο πεδίο "I am member of following NAC "  ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει "Hellenic Airsports Federation" και στο πεδίο "membership number" τον αριθμό της Αθλητικής Ταυτότητας ΕΛΑΟ του αθλητή.

Ισχύουν οι εκπτώσεις που αναφέρονται για μέλη NAC σε κάθε συμβόλαιο.

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com