Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2024
   
Text Size

Αναζήτηση

Περιφερειακός Αγώνας- Καλάβρυτα 6-8/5/2016

Ανακοινώσεις

Εκδόθηκε το ενημερωτικό δελτίο για τον αγώνα Λιγκας (FAI cat.2) που διοργανώνει η ΛΕΑΛΠΠΑ στα Καλάβρυτα από 6 εως 8 Μαΐου 2016.

Περισσότερα: Περιφερειακός Αγώνας- Καλάβρυτα 6-8/5/2016

 

Πρόγραμμα αγώνων 2016

Ανακοινώσεις

Η ΕΑΠ ενημέρωσε την ΕΛΑΟ για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016, το οποίο περιλαμβάνει έναν αγώνα Πρωταθλήματος Αποστάσεων και 3 περιφερειακούς αγώνες Λίγκας (FAI cat.2). Οι αγώνες της Λίγκας θα είναι αυτοί που ανακοινώνονται σήμερα και δεν θα υπάρξουν νέες προσθήκες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Περισσότερα: Πρόγραμμα αγώνων 2016

 

Διευκρινήσεις Πιστοποιήσεων και Αναγνωρίσεων

Ανακοινώσεις

Μετα απο ερωτήματα που έχουν τεθεί στην ΕΑΠ / ΕΛΑΟ και τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην ΕΑΠ και το ΔΣ της ΕΛΑΟ, παραθέτουμε τις παρακάτω αποσαφηνήσεις σχετικά με το ισχύον και επίσημο πλαίσιο που αφορά την πιστοποίηση / αναγνώριση εκπαιδευτών Αλεξιπτωτου Πλαγιάς , χειριστών/πιλότων και χειριστών/πιλότων διθέσιου αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Οι πιστοποιήσεις / αναγνωρίσεις για την Ελλάδα γίνονται μόνο από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία μέσα απο την εφαρμογή των ισχυόντων κανονισμών και διαδικασίες εξετάσεων και αδειοδοτησεων. Η ΕΛΑΟ είναι η αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος, Αεραθλητική Αρχή της χώρας (ΦΕΚ Β/155/86). που έχει την καθολική εποπτεία της Αεραθλητικής δραστηριότητας μέσω των προβλεπόμενων δομών της (Επιτροπή, Σωματεία).

Διπλώματα ή πτυχία απο Ομοσπονδίες /μέλη της FAI, εξωτερικού δεν έχουν ισχύ στην Ελλάδα, εαν δεν έχουν λάβει τη σχετική αναγνώριση από την ΕΛΑΟ.

Επίσης πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι σεμινάρια /ημερίδες / εκπαιδεύσεις που οργανώνονται στην Ελλάδα, για χειριστές/πιλότους, εκπαιδευτές και χειριστές/ πιλότους διθέσιου, από εκπαιδευτές, σχολές και άλλους οργανισμούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν / υποκαταστήσουν την αναγνώριση της ΕΛ.Α.Ο. Τα σεμινάρια και οι ημερίδες αυτές είναι καθαρά επιμορφωτικού χαρακτήρα και σε καμμιά περίπτωση δεν παρέχουν την απαραίτητη πιστοποίηση / αναγνώριση /νομιμοποίηση για δραστηριοποίηση σε κάθε επίπεδο (πτήσεις με μονοθέσιο, εκπαιδεύσεις κάθε επιπέδου και διθέσιες πτήσεις).

Ειδικά για τον ιδιωτικό οργανισμό της APPI, και προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ή παραπληροφόρηση, μιας και η ΕΑΠ/ ΕΛΑΟ δέχονται συνεχώς ερωτήματα απο εκπαιδευτές, σωματεία και πιλότους, οι θέσεις της ΕΑΠ/ΕΛΑΟ είναι απολύτως σαφείς και συνάδουν με τις διεθνείς υποδείξεις του CIVL της FAI. Μεγάλη προσοχή λοιπόν με τα πτυχία χειριστών/ πιλότων. Όπως μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ, http://old.fai.org/civl-news/civl-what-s-up/42862-plenary-2017-whats-up-in-paragliding πτυχία χειριστών/ πιλότων που εκδίδει η APPI δεν είναι αναγνωρισμένα από την FAI και ως εκ τούτων και από την ΕΛΑΟ, αφού δεν συμπίπτουν με το IPPI classification (SAFEPRO-para) με βάση το οποίο τελεί ο Ελληνικός Κανονισμός  Εκπαίδευσης. Επομένως για την ελληνική νομοθεσία, οι κατέχοντες αυτά τα διπλώματα δεν μπορούν να πετούν χωρίς την ελληνική πιστοποίηση δηλ άδεια χειριστού που εκδίδει η ΕΑΠ/ΕΛΑΟ. Φυσικά το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε άλλη πιστοποίηση, πχ εκπαιδευτής, χειριστής διθέσιου και ως εκ τούτων κάτοχοι τέτοιας άδειας δεν νομιμοποιούνται σε καμιά αντίστοιχη δραστηριότητα τους, ίδρυση ή συμμετοχή στο δυναμικό σχολής εκπάιδευσης, παροχή εκπαίδευσης, διθέσια πτήση με επιβάτες κτλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι κάτοχοι διπλωμάτων / πτυχίων απο Ομοσπονδίες -μέλη της FAI, ανεξαρτήτως επιπέδου, που διαμένουν μόνιμα ή για μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα και δραστηριοποιούνται εδώ, οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα της οικείας Ομοσπονδίας και να αιτηθούν από την ΕΛΑΟ την αναγνώριση της πιστοποίησης τους για την Ελλάδα, όμως οι κατέχοντες πτυχία ιδιωτικών φορέων, όπως της APPI ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι σχολές εκμάθησης αεραθλημάτων της ΕΛΑΟ και τα αεραθλητικά σωματεία οφείλουν να ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους όσων αφορά τις λεπτομέρειες αυτές.

Το θέμα αυτό έχει τεθεί και στην ΕΔΑΑΠ, καθώς κάθε παραβίαση των ισχυόντων, εγείρει και σημαντικά θέματα νομιμότητας σε περιπτώσεις διερευνήσεων ατυχημάτων.

 

 

Αγώνες 2016

Ανακοινώσεις

Παρακαλούνται τα σωματεία να στείλουν στην ΕΑΠ τις αιτήσεις για τη διοργάνωση αγώνων του 2016. Η διαδικασία υποβολής του προγράμματος στην ΕΛΑΟ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, συνεπώς οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν το αργότερο εώς τις 13 Δεκεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη σχετική φόρμα της ΕΑΠ την οποία θα συμπληρώσετε με Adobe Reader και θα στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

   

Αποτελέσματα αγώνα Εμπεσσού

Ανακοινώσεις

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του περιφερειακού αγώνα στον Εμπεσσό. Ολοκληρώθηκαν δυο αγωνιστικές ημέρες με νικητή τον Γιάννη Ξηρό.

Περισσότερα: Αποτελέσματα αγώνα Εμπεσσού

 

Περιφερειακός Αγώνας Αποστάσεων - Εμπεσσός

Ανακοινώσεις

Εκδόθηκε το ενημερωτικό δελτίο για τον αγώνα Λιγκας (FAI cat.2) που διοργανώνει η Αερολέσχη Αγρινίου στον Εμπεσσό από 2 εως 2 Οτωβρίου 2015.

Περισσότερα: Περιφερειακός Αγώνας Αποστάσεων - Εμπεσσός

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή των ανακοινώσεων ή πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι τα κείμενα και οι πληροφορίες παραμένουν αναλλοίωτες και ότι γίνεται αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Α.Π.

Ενημέρωση

Η Ε.Α.Π. είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των σωματείων.
Η ενημέρωση και οι πληροφορίες διακινούνται μόνο μέσω των σωματείων, με την μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή/και της
επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Α.Π.

Επικοινωνία

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΠ στο Email
eapelao@gmail.com